Det finns en del vanliga frågor och svar som är återkommande gällande biosoffor. Här nedanför besvarar vi en del av dem.

Vad menas med en biosoffa?

En biosoffa är en soffa avsedd att placera i ett biorum eller i TV-rum helt avsett för att titta på film och TV-serier.

Soffan är utformad kring syftet och är helt enkelt mer anpassat för att stå mot en TV än vad en vanlig soffa är. Många modeller är designade så att du sjunker ner och det finns ofta recliners för att du ska kunna luta dig tillbaka och koppla av.

Många biosoffor har även små bord eller avlastningsytor mellan en eller flera sitsar. Ibland finns de även på kanten av soffan. Dessa används för att ställa skålar och annat tilltugg på. Det finns även flera modeller som har inbyggda mugghållare för drycken.

Var kan man köpa billig biosoffa?

De billigaste biosofforna hittar du helt klart online. Ofta är biosoffor rätt dyra soffor och då är det inte dumt att titta online för att få bort tusenlappar från ordinarie priser.

På vår lista med butiker hittar du flera återförsäljare av biosoffor.

Vilka material är bäst för en biosoffa?

Läder och konstläder är populära material när det kommer till biosoffor. Detta beror bland annat på att de är väldigt lätta att torka av och suger inte så snabbt åt sig om man skulle spilla något.

Risken att spilla i en biosoffa är högre än i andra soffor eftersom du sitter annorlunda och kanske spenderar mer tid att äta och dricka där.

Passar en vanlig soffa i ett biorum?

Det finns absolut inget fel i att placera en vanlig soffa i ett biorum. Det finns flera exempel på snygga divansoffor och U-soffor som placerats i ett biorum och det kan ge en riktigt mysig känsla.

Om man ska använda biorummet för att kolla på sport och ha vänner över så kan detta vara bättre då man får en mer social hörna med en vanlig soffa.

Det kan bli riktigt läckert och smidigt att kombinera det med sittpuffar och sittpallar också.

Har alla biosoffor recliner?

Nej det har dem inte. Recliners är en funktion som kostar en del att implementera i en sits vilket lätt drar upp priserna. Därför finns det modeller både med och utan recliners.

En del biosoffor smed recliners har inte recliners på alla platser heller. Ibland kan det vara de yttersta som endast har. Var noga med att säkerställa att soffan har det du önskar.